Относно проектите

Публикувано на

За тези от вас, които не са присъствали на последните две лекции — силно препоръчително е всеки да си хареса сам тема за проект.

Проектът може да е каквото ви е присърце — уеб-приложение (например на Rails или Sinatra), command-line tool, обикновена Ruby-библиотека, игра, GUI приложение... След като измислите какво ще пишете, пратете мейл на fmi в ruby.bg с кратко описание на темата и спецификацията на проекта ви, за да преценим дали сложността и обхватът са подходящи. След като получите благословията ни, ще можете да се захванете веднага за работа по проекта. Ще имате време до датата на защита, която ще е някъде в сесията, ще бъде поне една (може и да са две) и все още не е уточнена (надали ще е в първата половина).

Колкото по-рано си изберете тема и ни пишете за одобрение, толкова повече време ще имате за проекта. До момента са ни писали едва няколко човека.

Във ваш интерес е да си харесате нещо сами, за да ви е по-интересно да го пишете и за да имате повече време. Вероятно е да дадем и ние няколко проекта, които ще разпределим на някакъв произволен принцип, на тези от вас, които не си харесат сами тема, но това няма да стане скоро.

Вероятната скала за оценка на проектите ще е 1/3 функционалност, 1/3 тестове, 1/3 стил.

Вижте и тази тема във форумите за насоки в писането на тестове за проекти, които са уеб-приложения.

Обратно към всички новини