Новини

Първа сбирка за зимен семестър 2012/2013 г.

Публикувано на

Първата сбирка на курса "Програмиране с Ruby", който ще се провежда предстоящия зимен семестър на уч. 2012/13 г. ще се проведе сряда, 3-ти октомври, в зала 325, от 19:00 ч.

На тази сбирка ще обърнем внимание на купчина организационни въпроси и ще изложим плановете си за предстоящия курс. Силно се препоръчва всеки, който е записал или се колебае дали да запише курса, да присъства на тази сбирка.

Редовните сбирки на курса ще бъдат всеки понеделник от 19:00 до 21:00 в зала 229 и всяка сряда от 19:00 до 21:00 в зала 325. Ако имате някакви предварителни въпроси, винаги може да ни пишете на fmi@ruby.bg.

Очакваме ви!

Дата за септемврийска сесия

Публикувано на

За невзелите изпита в редовната зимна сесия, датата от септемврийската сесия, на която ще можете да защитите проектите си, е:

1 септември, събота, от 09:00 в зала 306 на ФМИ.

Ако някой не е правил тест и иска да го направи септември, нека ни уведоми предварително на fmi@ruby.bg, за да можем да му подготвим тест. За всички останали, точките от тестове, домашни и бонуси се запазват и ще е необходимо единствено да защитите проект. Скалата за оценяване ще бъде като при редовната сесия и ще ви я съобщим на място.

Успех!

Неформална бира след края на сесията и курса

Публикувано на

След тази тежка за всички сесия и нелеката защита на проектите по Ruby, след като всички са си отспали прилично, ви подканяме на по една заключителна за този курс бира, за да си оправим имиджа от защитите :D

Ще бъде по-неформално от преди. На който му се идва, да заповяда :) Само ви моля да отбележите евентуално присъствие в страницата на събитието, за да можем да реагираме адекватно с резервацията. Ако не ползвате Фейсбук, просто елате :)

Чакаме ви (beer)

Втора защита на проекти

Публикувано на

Втората защита на проектите ще се проведе утре, 18-ти февруари, събота, в зала 216 във ФМИ.

Поради квантовата природа на събитието "защита на проекти" и неясния брой участници, началният час на защитата ще е в 09:00 и редът на защитаване ще се определя по схемата "кой превари, той завари".

Не е нужно да носите лаптопи. Не е нужно да носите и проектите си, ако ги има в GitHub (ще имаме Интернет).

Очакваме ви :)

Резултати от втория тест

Публикувано на

Резултатите от втория тест са публикувани.

Ако някой желае да си разгледа теста и грешките, да ни пише предварително на fmi@ruby.bg, за да го донесем. Това важи както за защитата утре — 12 февруари — така и за следващата дата, на 18-ти.

Втори тест и първа защита на проектите

Публикувано на

Вторият тест ще се проведе утре, събота, 11 февруари, от 12 ч. в зала 210 на Химическия факултет. Тъй като залата е достатъчно голяма, няма да има разделение на две групи — ще ви оправим всичките наведнъж :)

Тези от вас, които не са правили първи тест, ще могат да го направят отново утре, 11 февруари, от 13:00 ч., след като направят втория тест. Залата пак е ХФ 210.

В краен случай, ако някой няма възможност да дойде в 12 ч. поради някаква основателна причина (например, има изпит сутринта, който се проточва), може да направи втория тест също в 13 ч., с единиците, които ще правят и първи тест.

Първата защита на проектите ще се случи в неделя, 12 февруари, в зала 216 на ФМИ от 9:00 ч. С предимство ще са тези от вас, които са ни пратили проекти през седмицата за early feedback :) Ще пуснем повече информация по темата утре вечер. Имайте предвид, че е възможно да сме приключили със защитата около обяд, затова ако ще идвате в неделя, елате не по-късно от 11-12 ч. Ако имате проблем с това, свържете се с нас по някакъв начин, за да ни предупредите.

Early feedback за проектите

Публикувано на

За да се опитаме да избегнем абсолютно класическия waterfall модел при писането на проектите, ви предлагаме уникалната :) възможност за early feedback над това, което сте направили до момента.

Затова, тези от вас, които имат някакви въпроси, неясни моменти или просто искат да хвърлим един бърз поглед на сътвореното от тях и да им кажем дали са на прав път и/или над какво е необходимо да работят, могат да ни пишат на fmi@ruby.bg и да ни дадат URL към GitHub-репозитория с проекта, а ние ще се постараем да отговорим в разумни срокове :)

Дати за втори тест и защита на проекти

Публикувано на

Благодарение на Иван, имаме дати за курса:

  • Вторият тест ще се проведе събота, 11 февруари 2012 г. в зала 210 в ХФ, от 12:00 до 14:00.
  • Първата дата за защита на проекти е неделя, 12 февруари 2012 г. в зала 216 във ФМИ от 9:00.
  • Ако някой има изпит на въпросната дата, или поради друга уважителна причина не може да присъства, да дойде следващата събота, 18 февруари 2012 г., пак във ФМИ, зала 216 от 9:00.

По-прецизен график за защита на проектите, както и разпределение за втория тест (по часове) ще обявим като наближат датите.

Успех с проектите! :)