Какво мислим за PDA?

 1. Хвърлих му едно око. Струва ми се, че не е писано от върли рубиджии, но това е друга тема. По-скоро ако ти трябва нещо такова, си го разгледай сам и виж дали това конкретно ще ти свърши работа.

  Иначе е интересно, че има вграден руби интерпретатор. (Пише, че е в 1.9.2-режим.)

  На тези две страници намерих полезна информация относно архитектурата на въпросните приложения:

  Доколкото разбирам, както повечето подобни frameworks, ти компилират един native app, който има в себе си WebView-контрола, която показва HTML5/CSS3/JavaScript UI. Има вграден Ruby-интерпретатор и lightweight HTTP сървър и в крайна сметка ти пишеш нещо като webapp, който, обаче, работи локално на устройството. Ти си прецени :)

 2. Понеже вече имам малко досег, реших все пак да споделя първи впечатления.

  Framework-а е доста приятен, но все още документацията е сравнително оскъдна. Предлага се една книжка по темата, на цена от ~39 лв (което ми звучи прилично за единствения eBook по въпроса :)) и поне до тук виждам често аналгоии с Rails.

  Изключително приятно впечатление ми направи емулатора, който позволява да симулираш различните платформи без да си инсталирал SDK за тях (има си собствен Rhodes Emulator). Преди малко бях и приятно изненадан от mail, в който с 2 думи пише 'виждаме, че проявявате интерес. Ако желаете, може да организираме демо/телефонен разговор по темите, които ви интересуват'

  Като успея да компилирам нещо (поне частично) работещо, ще пиша пак.

Трябва да сте влезли в системата, за да може да отговаряте на теми.