Skeptic

 1. case
   when true
    nil
   when false
    nil
   else
    nil
  end
  

  като пусна това нещо през скептика.. и гърми на 24 линия на SexpVisitor при проверката за MaxNestingDepth

  Пренаписах кода към if elsif, даже сега съм по-доволен защтото няма изкривени думи като when :)

 2. Друго нещо, което вярвам, че е свързано със сайта.. Скептика като гръмна на този код, опитах се да го кача на сайта и той крашна. Даже по едно време даде Internal server error, което си мисля, че е гръмнал fcgi script-а, но може и да греша.

  Предполагам, че #critic в https://github.com/skanev/evans/blob/master/app/models/submission.rb е направило проблем.

 3. @Марин, ако има проблем в Skeptic-а, ще бъде отстранен :) Това, което искам да кажа, обаче, е че case е една много полезна конструкция в Ruby и се ползва много често. case/when не е нетипично нещо да се види в Ruby-код. Ще ти разгледам решението и ще ти оставя конкретни коментари.

 4. Не е ли много по-важно да спазваме някакви ограничения, касаещи се до code metrics, вместо стилови такива? Един код не е важно да има малък брой редове или къси колони, а е важно да няма coupling и да има cohesion.

  Не знам как е писан инструмента и колко лесно може да се модифицира, но според мене в сегашното си състояние не върши особено полезна работа. Не толкова, колкото би вършел, ако имплементираше code metrics.

  Ще ми е интересно да чуя друго мнение по въпроса, въпреки че както обикновено съм силно предубеден, че няма да си харесам друго освен моето.

Трябва да сте влезли в системата, за да може да отговаряте на теми.