Тестване на вашите уеб-приложения

  1. Във връзка с проектите, които много от вас избират да пишат на Rails, ви напомням, че сайтът на курса е също написан на Rails и можете да получите малко insight по въпроса с тестването, необходимо за едно такова приложение, като разгледате какви тестове са писани за него — има ги в GitHub, заедно с кода на целия сайт.

    Трябва да отбележа, че не е задължително да ползвате RSpec. Test::Unit или MiniTest-базирани тестове също се приемат.

  2. Съвместимост с IE не е необходимо да се гони. Въпреки това, не бих препоръчал да се прекалява с vendor specific функционалност. Въртете се около общо поддържаните в HTML5 неща.

    Ако имате сериозно количество client-side бизнес логика, е добре да е тествана по някакъв начин. Ако JavaScript-ът ви не е критичен за функционалността на сайта, а е по-скоро unobtrusive enhancer, няма да е нужно да се престаравате в тази насока. Но е добре да пробвате поне един тест, за да видите как се прави това. Из нета има достатъчно ресурси. Ето тук, например, ми се струва обяснено в доста детайли, при това не само за JavaScript, ами за целия стек — от frontend, до backend.

  3. Нали трябва да направим само model и controller тестове, без интеграционни? Защото в сайта на курса интеграционните са много оскъдни и не съм сигурен какво точно трябва да сложа при мен.

  4. Не, не избягвайте интеграционните тестове, защото е важно да пробвате да напишете и такъв тип тест :) Поне един направете... :)

    Има и секция за интеграционни тестове в ръководството за тестване на Rails-приложения, която вероятно ще ви е от полза.

Трябва да сте влезли в системата, за да може да отговаряте на теми.